Concluzia șocantă a anchetei privind moartea unui pacient în incendiul de la ATI Neamț: ”Mortul e de vină”

Concluzia șocantă a anchetei privind moartea unui pacient în incendiul de la ATI Neamț: ”Mortul e de vină”
Incendiu ATI Neamț. Sursă foto: ISU Neamț
Publicat: 31/01/2022, 18:50
Actualizat: 31/01/2022, 18:52

Avocatul Adrian Cuculis a publicat, luni, concluzia șocantă în dosarul privind moartea unuia dintre pacienții din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, acolo unde, în noiembrie 2020, 15 oameni și-au pierdut viața în urma unui incendiu.

Avocatul reclamă că, deși există probe că pacienții au fost lăsați fără suport respirator, expertiza susține că moartea pacientului a fost una patologică și că lipsa oxigenului doar a agravat situația.

Răspunsul halucinant din dosarul Piatra Neamț. Mortul e vină că a murit. Justiție din România și cazul îngrozitor al incendiului de la Piatra Neamț. Dacă vă puteți gândi, cel puțin în cazul pacientului TOMA ION, nu o să răspundă nimeni. Da, eventual toți suspecții din dosar vor scapă cu o clasare în ceea ce-l privește pe acest decedat. A doua expertiză făcută prin Iași a relevat că moartea pacientului Toma Ion este PATOLOGICĂ și SISTAREA suportului de oxigen a dus la agravarea stării, dar nu la deces. Jocul cu cuvintele de specialitate medicală a îngropat dosarul din expertiză. Reamintesc, este a doua expertiză iar în imaginile captate se vede clar cum pacienții au fost lăsați fără suport respirator”, a transmis avocatul Cuculis.

Familia cere daune de un milion de euro

Ion Toma a fost una dintre primele victime ale incendiului care a devastat secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Bărbatul în vârstă de 67 de ani fusese transferat la Terapie Intensivă cu doar câteva ore înainte de tragedie.  Familia acestuia cere daune de un un milion de euro, potrivit plângerii formulate de avocatul acestora, Adrian Cuculis, către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justitie.

Incendiul care a mistuit secția de ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț a izbucnit în data de 14 noiembrie 2020, iar de atunci ancheta nu este finalizată. Potrivit Parchetului General, anchetatori au de-a face cu un probatoriu complex, iar cercercetările vizează acuzații de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Ce spun procurorii că au făcut în cele 11 luni

Anchete la fața locului: Au fost făcute cercetări la fața locului în perioadele: 14.11.2020-15.11.2020, 18.11.2020, 24.11.2020, 15.12.2020, 12.02.2021, 25.02.2021-26.02.2021, 4.03.2021, 17.03.2021, 18.03.2021, 3.06.202, 8.06.2021 și 18.06.2021. Au fost ridicate probe materiale necesare expertizelor dispuse.

18 expertize medico-legale: Au fost dispuse și efectuate 18 expertize medico-legale pentru stabilirea cauzelor deceselor atât ale persoanelor decedate ca urmare a incendiului, cât și ale altor persoane pentru a stabili dacă decesul s-a produs din cauza acelorași împrejurări. În cazul uneia dintre expertize, raportul medico-legal nu a fost finalizat din lipsa documentelor necesare, documente ce au fost obținute în urma unui ordin european de anchetă. Pentru 5 expertize dintre cele menționate a fost sesizată Comisia Superioară de Medicină Legală. Au fost dispuse și alte 3 noi expertize medico-legale.

Persoane audiate în dosar: A fost realizată audierea a 23 de persoane din cadrul personalului medical, 29 de persoane aparținând personalului tehnic din cadrul Spitalului Județean de Urgență și ISU Neamț, 3 persoane vătămate, 59 aparținători ai persoanelor decedate în incendiu, precum și alte peste 20 de persoane lucrători la societăți comerciale și întreprinderi individuale.

Percheziții informatice: Au fost întocmite două rapoarte de analiză a datelor informatice, precum și două reconstituiri privind modul de amenajare a salonului medical în care a izbucnit incendiul și pentru verificarea unor ipoteze de lucru. Au fost efectuate și alte acte de cercetare penală, dintre care enunțăm: verificări la Colegiul Medicilor, Direcția de Sănătate Publică Neamț, ISCIR, Inspectoratul de Stat în Construcții, Prefectura Neamț, Consiliul Județean Neamț, STS, Administrația Națională de Meteorologie, Institutul Național de Sănătate Publică, precum și restituiri de bunuri și altele

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași!...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
"Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Prețurile la biletele de avion ajung la cote maxime
×